Visita exclusiva amb l’artista a l’exposició “Miralda. MADEINUSA” al MACBA

Visita exclusiva amb l’artista a l’exposició “Miralda. MADEINUSA” al MACBA

Fecha de inicio: 
15 Desembre 2016

 

El passat dijous 15 de desembre, els col·laboradores de la Fundació MACBA van tenir el privilegi de visitar de forma exclusiva l’exposició Miralda. MADEINUSA amb la participació de l’artista.

Miralda ha desenvolupat un mètode propi centrat en la participació, la idea de ritualitat o cerimònia i la gastronomia, convertint un acte tan universal com el menjar en un univers creatiu. Amb un llenguatge inconformista, barroc i ple d’humor, que celebra els sentits i apropa l’art i la vida, fa una exploració etnològica sobre el comportament humà.

L’exposició documenta per primera vegada i de forma exhaustiva els 14 projectes realitzats per Miralda en la seva estància als Estats Units, des de mitjans dels setanta fins a finals dels noranta. Entre les obres destaquen Breadline (1977), una monumental línia de pans presentada al Contemporary Arts Museum de Houston; El Internacional Tapas Bar & Restaurant (1984-1986), un experiment social i artístic que va obrir l’artista juntament amb la restauradora Montse Guillén al barri de TriBeCa de Nova York; Honeymoon Project (1986-1992), un casament simbòlic entre l’estàtua de la Llibertat de Nova York i l’estàtua de Colom de Barcelona; Wheat & Steak (1981), una performance que inclou una gran desfilada pels carrers de Kansas City, una exposició al Nelson-Atkins Museum of Art i una cerimònia participativa a la Borsa de Cereals de la ciutat; o Santa Comida (1984-1989), instal·lació de la Col·lecció MACBA, que acull el llegat de la cultura afro-caribenya de l’Amèrica actual.

Video trayectoria de Miralda