Exposició itinerant "ENTUSIASME. Repte i obstinació a la Col·lecció MACBA"

Exposició itinerant "ENTUSIASME. Repte i obstinació a la Col·lecció MACBA"

Fecha de inicio: 
16 Gener 2019

ENTUSIASME. Repte i obstinació a la Col·lecció MACBA és una exposició itinerant comissariada per David Armengol, que va arrencar el 2017 i durarà fins a maig de 2019. Ja ha passat per Badalona, Ripollet, Vilafranca del Penedès, Martorell, Cerdanyola del Vallès, Igualada, Vilanova i la Geltrú, i actualment es pot veure a Sant Cugat del Vallès. L'últim centre en què es podrà visitar serà a Terrassa, havent-se exposat en un total de nou municipis de la demarcació de Barcelona.

Un projecte que aborda la contemporaneïtat des d'una perspectiva optimista, persistent i apassionada. Un concepte directe que, en lloc de situar les obres en un determinat àmbit temàtic o cronològic, s'erigeix com un tot específic; és a dir, una manera particular d'entendre la pràctica artística que reivindica la intensitat anímica del treball en art.

La mostra proposa cinc aproximacions possibles basades en l'acte entusiasta, com són la construcció cosmogònica, la potència creativa de la vida quotidiana, la càrrega performativa del cos, l'activisme de caràcter social i la posada en crisi de la pròpia noció d'art.

Els artistes presents a la mostra són Ignasi Aballí, Vito Acconci, Maja Bajevic, Marcel Broodthaers, Anne-Lise Coste, Esther Ferrer, Peter Friedl, Richard Hamilton, Emanuel Licha, Gordon Matta-Clark, Cildo Meireles, Younes Rahmoun, Tere Recarens, Àngels Ribé, Dieter Roth, Mireia Sallarès i Zush.

La mostra es podrà veure al Centre d'Art Maristany de Sant Cugat fins el 9 de març i a la Sala Muncunill de Terrassa del 15 de març al 5 de maig de el 2019.

Article "El entusiasmo del MACBA llega a Sant Cugat" via Diari ara (11/01/2019)

Article “Llega la exposición Entusiasmo. El reto y la obstinación en la Colección del MACBA" via Tot Sant Cugat (10/01/2019)

Article “Contemplar el entusiasmo” via Catorze (10/01/2019)